Gumenjakom blokirao ulaz u čuvenu Modru špilju na Biševu

Foto: Čitatelj Indexa, Dalibor Urukalovic/Pixsell

TONI JONČIĆ iz Komiže blokirao je jutros ulaz u Modru špilju na otočiću Biševu kod Visa. Blokada je trajala pola sata, a prekinuta je dolaskom policije koja je pokupila Jončića i odvela ga u policijsku postaju. Pitao ih je zašto ga vode, kaže da mu nisu znali pojasniti.

U policiji su nam rekli da su u 9.15 sati dobili dojavu kako netko prijeti da će zapaliti špilju i onemogućava ulaz u istu. Odmah su reagirali i stigli na mjesto događaja te priveli jednu osobu.



Tvrdi da je optužen za malverzacije s kartama

Jončić je otkrio Indexu razloge blokade Modre špilje.

"Direktorica Nautičkog centra lažno me optužila za malverzacije s kartama. Tražio sam razgovor s njom, ali bez uspjeha. Stoga sam jutros blokirao svojim gumenjakom ulaz u Modru špilju kako bi je privolio na razgovor", kazao nam je Jončić.

Dvije brodice ostale zarobljene u špilji

Dok je trajala blokada, dvije brodice ostale su zarobljene u špilji, a pred njom se stvorio veliki red. Jončić kaže kako će inzistirati da u Nautički centar dođe USKOK i istraži njegov, ali i ostale slučajeve. Tvrdi da neki s jednom kartom ulaze u špilju više puta.

S druge strane, čuli smo i nezadovoljne Splićane koji voze goste na razgledavanje Modre špilje.

"Katastrofalna je situacija. Djelatnici favoriziraju domaće prijevoznike iz Komiže, dok ostali moraju čekati. Nekidan su jednom momku koji je prebrzo doplovio, ali se odmah ispričao, prijetili čak i fizičkim napadom", kažu nam nezadovoljni Splićani.

Gradonačelnica Komiže: Sve je u najboljem redu

Kontaktirali smo i gradonačelnicu Komiže, Tonku Ivčević, koja nam je potvrdila da je uistinu došlo do kraće blokade špilje, ali da je sada sve u redu i da generalno nema nikakvih pritužbi na rad djelatnika zaduženih za Modru špilju.

"Sve funkcionira u najboljem redu, zaposlili smo 23 ljudi. Bila sam tamo u subotu i nema nikakvih problema. Nisam čula da se itko žalio", kazala nam je gradonačelnica Komiže.

Pročitajte više