Bogu ugodna zarada: Tvrtka velečasnog Sudca imala prihode u vrijednosti od 2,8 milijuna kuna

TVRTKA velečasnoga Zlatka Sudca Joshua d.o.o., koja je registrirana u zagrebačkoj Praškoj ulici, u recesijskoj 2009. godini imala je prihoda u vrijednosti od čak 392,4 tisuće eura ili negdje oko 2,8 milijuna kuna!

Tvrtka je registrirana za izdavaštvo i tisak, a kontroverzni velečasni Sudac jedini je osnivač, dok se kao direktor tvrtke vodi Franjo Toljanić, a kao prokurist "Tuđmanov ministar pravosuđa" Bosiljko Mišetić.

Slikar, kipar, pjevač, pisac, karizmatik, iscjelitelj...

Zlatko Sudac inače se predstavlja kao svestrani umjetnik, i to kao slikar, kipar, pisac i glazbenik. Tako kaže da, primjerice, nije akademski umjetnik, no sva njegova djela – "bilo da je riječ o slikama, skulpturama, glazbi ili riječi – proizlaze iz njegove vjere i srca, njegove iskonske ljubavi prema Kristu i prema čovjeku". Kontroverzni stigmatik obožava poeziju i glazbu.

"Te svoje dvije ljubavi Zlatko Sudac uspio je objediniti na albumu duhovne glazbe 'Put, istina i život', objavljenom 2009. godine u izdanju Joshua Recordsa. Na nosaču zvuka, za koji je bio zadužen Zrinko Tutić, velečasni Sudac autorski potpisuje glazbu i tekstove pet pjesama, a u nekim se izvedbama čak i priključuje svom dugogodišnjem suradniku, teologu i kantautoru Ivanu Puljiću te poznatoj hrvatskoj pjevačici Maji Blagdan, koja već godinama pjeva na njegovim seminarima", stoji na njegovoj službenoj stranici i dodaje se da je sav novac od od prodaje nosača zvuka namijenjen isključivo za humanitarne svrhe te za izgradnju budućeg duhovno-pastoralnog centra Milosrdnog Isusa.

Sve u humanitarne svrhe

Velečasni Sudac, osim što se predstavlja kao iscjelitelj, voli sebe vidjeti i kao pisca. Tako je u posljednjih pet godina objavio četiri naslova, "Monografija","Meditations and examination of conscience", "Razgovori" s Dunjom Ujević te "Sluga Božji o. fra Ante Antić - Odgojitelj i duhovni vođa".

U izdanju njegove tvrtke Joshua izašla je jedino knjiga "Razgovori", a kako je objasnio, sav novac od prodaje knjige namijenjen je isključivo za humanitarne svrhe te za izgradnju budućeg duhovno-pastoralnog centra Milosrdnog Isusa.

Iz poslovnih knjiga nije razvidno koliko je otišlo u humanitarne svrhe, ali sasvim je jasno da Sudac neće donirati kompletnu zaradu. Novac će mu svakako biti potreban s obzirom da je ranije najavio nekoliko zahtjevnih projekata. Vlastiti internetski portal je velečasni Sudac već pokrenuo, a uskoro pokreće i katoličku televiziju s kontroverznim redateljem Jakovom Sedlarom.

Pročitajte više