Bojan Sobol opovrgava da je nezakonito nabavio tepihe za MUP

BIVŠI pomoćnik ministra unutarnjih poslova Bojan Sobol (44) priopćio je danas da nalazi državne revizije potvrđuju da nije nezakonito nabavio tepihe za kabinet bivšeg ministra Šime Lučina, za što ga sumnjiči policija.

"Nisam počinio ništa za što me se tereti i to potvrđuju nalazi državne revizije za sve četiri godine tijekom kojih sam obnašao dužnost pomoćnika ministra za materijalno-financijske poslove MUP-a", kaže Sobol u priopćenju. Navodi da je politički motiv kaznene prijave protiv njega "više nego jasan", no u priopćenju to ne pojašnjava.

Od državnog odvjetništva traži da što prije odluči o kaznenoj prijavi koju je protiv njega jučer podnijela zagrebačka policija, zbog sumnje da je, zajedno s bivšim načelnikom Uprave za materijalno-financijske poslove MUP-a Darkom Akrapom, lani za kabinet tadašnjeg ministra Lučina nezakonito nabavio 16 tepiha, vrijednih više od 170 tisuća kuna.

Sobol kaže da će tražiti utvrđivanje odgovornosti MUP-a zbog svega čemu su on i njegova obitelj proteklih mjeseci bili izloženi. U priopćenju nije naveo o čemu je riječ.

Sobola i Akrapa se sumnjiči za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno da su tepihe za Kabinet ministra nabavili bez javnog natječaja, direktno od Sobolove bivše tvrtke, odnosno da su prekršili Zakon o javnoj nabavi i MUP-ov Pravilnik o pripremi postupka javne nabave.

Pročitajte više