Bolesna debljina: 15-godišnja Britanka teži 210 kilograma i ovisna je o hrani

NJENO ime je Georgia Davis. Ima samo 15 godina, ovisna je o hrani i nosi nezahvalnu titulu najdeblje britanske tinejdžerice - teži čak 210 kilograma, a visoka je svega 170 centimetara.

Novinarima britanskog The Suna djevojčica je rekla: "Hrana je droga, za mene jednako smrtonosna poput heroina". Svaki korak za nju je postao pravi pothvat, jer stalno ostaje bez daha. Oboljela je od dijabetesa tipa 2, a liječnici su joj rekli kako bi u svakom trenutku mogla umrijeti.

Indeks tjelesne mase (BMI) od 35 smatra se opasnim po zdravlje. Georgia je tu brojku dvostruko nadmašila - njen BMI iznosi 74.

Djevojčici njenih godina je potrebno oko 2.000 kalorija dnevno, a Georgia ih unese i do 13.538. Svakodnevno se hrani sendvičima i ostalom brzom hranom te gotovim jelima, kikirikijem, čipsom, čokoladom i sličnim poslasticama. Pije velike količine Coca Cole i mlijeka.

Hrana kao utjeha

Georgijini problemi su počeli još kad je imala svega pet godina. Umro joj je otac pa je utjehu potražila u hrani. Sa sedam godina je težila već 70 kilograma. U školi su je zbog debljine zadirkivali, a nju je to samo još više potaklo na traženje utjehe u hrani.

Kako bi preživjela, djevojčica bi trebala smršavjeti bar na 127 kilograma, što nije nimalo laka misija, jer je premlada za neki od operativnih zahvata i za pilule za mršavljenje. Jedina nada joj je popularna Akademija za mršavljenje u SAD-u, u kojoj su mnogi uspjeli pa se nada da će i ona.

I.M.
Foto: The Sun

Pročitajte više