Bolnice normalno rade, u čekaonicama se povećao broj pacijenata

NAKON Vladine odluke o uvođenju radne obveze liječnicima koji su sudjelovali u štrajku, danas sve bolnice normalno rade, a u čekaonicama se povećao broj pacijenata.

Zamjenik ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava Ivan Lukovnjak kaže da je nakon naputka ministra zdravstva o radnoj obvezi održan sastanak sa šefovima odjela i Stručnim vijećem, a u bolnici se potpuno normalizirao rad.

´Pacijenata je danas više, a malobrojni postupci iz tzv. hladnog pogona koji su odgađani ponovno su naručeni i bit će uredno obavljeni´, kaže Lukovnjak.

Po riječima zamjenika ravnatelja Kliničke bolnice ´Sestre milosrdnice´ Mladena Belicze, svi liječnici uredno rade, a pacijenti se pomalo vraćaju. Odgođene operacija i dijagnostika ponovno su naručene, iako ih je bilo u vrlo malom postotku.

U Općoj bolnici ´Sveti Duh´ normaliziran je rad svih bolničkih službi a danas su, nakon štrajka, obavljene prve operacije žuči i kile, kaže zamjenik ravnatelja Žarko Rašić.

Nakon uvođenja radne obveze, normaliziran je i rad kliničkih bolničkih centara u Rijeci, Osijeku i Splitu.

Ravnatelj KBC-a Rijeka Herman Haller ističe da se danas u bolnici radi pojačano jer se obavljaju zahvati koji nisu napravljeni tijekom štrajka. Dodaje kako je takvih zahvata malo, budući da je u vrijeme štrajka riječka bolnica normalno radila.

U osječkoj bolnici sve su čekaonice pune pacijenata, a sve bolničke službe i ambulante normalno rade, ističe ravnatelj Aleksandar Včev.

Na uvođenje radne obveze nije bilo primjedbi ni su splitskom KBC-u, kaže ravnatelj Dinko Mirić koji je zatražio od šefova odjela pismeno očitovanje o provedbi obveze.

Pročitajte više