Bolnice postaju državne. Zagorski župan najavio ustavnu tužbu

Foto: Slaven Branislav Babić/PIXSELL

NAKON što je nedavno ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio da sve županijske, opće i specijalizirane bolnice postaju državne, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar poručio je kako je taj potez vlade neustavan i najavio podizanje ustavne tužbe protiv takve odluke.

"Smatramo da je taj potez vlade neustavan, a vidjet ćemo što će reći Ustavni sud", izjavio je Kolar Hini, ustvrdivši da Krapinsko-zagorska županija može puno bolje upravljati bolnicom nego država.

Kolar: Amerikanci nikad ne bi investirali u našu bolnicu da je njome upravljala država

"Tvrdim da nikada ne bi bilo američke investicije u Opću bolnicu Zabok da je njome upravljala država. Ta investicija bi bila na Rebru, u Vinogradskoj, možda u Dubravi, ali kod nas u Zagorju ne", istaknuo je Kolar.

Poslao je pritom poruku korisnicima zabočke bolnice da, bez obzira na to hoće li bolnica postati državna ili ne, županija neće smanjiti svoja ulaganja. Kolar tvrdi da u suprotstavljanju podržavljenju županijskih bolnica Zagorje nije usamljeno.

Na sjednici vlade u Splitu uz njega je protiv te odluke bilo još sedam župana - Dubrovačko-neretvanske, Koprivničko-križevačke, Istarske, Međimurske, Osječko-baranjske i Primorsko-goranske županije te gradonačelnik Zagreba.

Najavio je da će u petak razgovarati s Tomislavom Tomaševićem o trenutnoj situaciji i siguran je da će se ići na ustavnu tužbu. Hoće li ići svi zajedno ili pojedinačno, u ovom trenutku nije bitno.

Pročitajte više