Bolsonaro rekao da je dobio plijesan u plućima nakon zaraze koronavirusom

Foto: Epa

BRAZILSKI predsjednik Jair Bolsonaro rekao je jučer da se osjećao slabo i da bi zbog zaraze covidom-19 mogao imati "plijesan u plućima".

"Upravo su mi uzeli krv za pretragu. Jučer sam bio malo slab. Otkrili su da imam neku malu infekciju. Sad uzimam antibiotike. To je vjerojatno zbog toliko dugog boravka kod kuće, onda pokupimo svašta. A ja sam dobio plijesan, plijesan u plućima. To mora biti to", rekao je Bolsonaro u svom prvom videu uživo koji je objavio na Facebooku otkako se oporavlja od zaraze koronavirusom.

Predsjednik Brazila proveo je gotovo 20 dana u poluizolaciji, nakon što je 7. srpnja bio pozitivan na covid-19. 25. srpnja objavio je na Twitteru da se ponovno testirao i da je tada bio negativan.

Njegova supruga Michelle Bolsonaro također je pozitivna na zarazu covidom-19, piše CNN.

Liječio se Trumpovim lijekom

U svom jučerašnjem priopćenju brazilski predsjednik je za zdravlje zahvalio Bogu i hidroksiklorokinu.

"Izliječen sam. Imam antitijela, nema problema. U mom konkretnom slučaju, prvo zahvaljujem Bogu, a zatim lijeku koji je propisao predsjednički liječnik: hidroksiklorokinu", rekao je Bolsonaro.

"Već mi je sutradan bilo dobro. Ne znam je li to bila slučajnost ili ne. Ali očito funkcionira", dodao je.

Brojne studije pokazale su da ovaj lijek, koji je također promovirao američki predsjednik Donald Trump, nije učinkovit protiv covida-19, a može biti i štetan.

Pročitajte više