Bomba na balkonu u Splitu: Policija podnijela dvije kaznene prijave protiv muškarca

IZ OBITELJSKE kuće na prvom katu u četvrti Split 3 noćas se čula detonacija eksplozivnog sredstva. Policija je objavila da je dovršila kriminalističko ispitivanje nad 37-godišnjim muškarcem za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je jučer navečer oko 23:30 na adresi Matice Hrvatske u Splitu aktivirao bombu.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215.st1. KZ RH i Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st.1. KZ RH. Danas tijekom večeri 37-godišnjak će biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku", navodi policija.

Priveden sin vlasnice stana

U kući je, kako su rekli u policiji, bilo nekoliko osoba, ali nitko nije ozlijeđen. Na balkonu kuće i u dvorištu pronađeni su tragovi koji upućuju na aktiviranje eksplozivne naprave

Dalmatinski portal doznaje da je priveden sin vlasnice stana koji je u trenutku eksplozije bio s njom u stanu, ali je kasnije iz njega izašao. Policija ga je našla u jednom većem društvu. Pokušavaju otkriti što se dogodilo i kako je bomba aktivirana. Eksplozija je ozlijedila psa, koji je bio na balkonu.

Pročitajte više