Bombaši u Rijeci pokušali zastrašiti trgovački lanac?

Primorsko-goranska policija uhitila je dvije osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke. Posljednja je odjeknula sinoć oko pola sata nakon ponoći kod trgovačkog centra na Pećinama. 

Dvojica osumnjičenih, uhićenih sinoć kod trgovačkog centra u Kostreni, prema posljednjim informacijama koje je dobio HRT. bit će rano ujutro privedeni na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo. Nadalje, u roku od 48 sati od uhićenja istražni sudac određuje idu li ili ne u istražni zatvor na rok od mjesec dana uz mogućnost produljenja.

Ista je procedura za oba osumnjičena, bez obzira na to što je jedan od njih strani državljanin. Za prvog zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, za drugog zbog mogućnosti bijega.

Što se tiče noćašnje eksplozije, velikih oštećenja na zgradi nema te se može zaključiti kako se nije radilo o snažnom eksplozivu, iako je detonacija glasno odjeknula na čitavom istočnom području grada Rijeke. Neslužbeno HRT doznaje kako su eksplozivne naprave postavljene kao neka vrsta stvaranja pritiska na trgovački lanac i zastrašivanja.

Pročitajte više