Borba za Salonit: Jedan od štrajkaša se onesvijestio, ali nastavlja gladovati

RADNICI Salonita iz Vranjica ušli su u svoj četvrti dan štrajka glađu u kojem se zbog prevelikog šećera i iznemoglosti srušio Božo Perišin.

Akcija u Salonitu je počela zbog odluke stečajnog suca Joze Ćalete i stečajnog upravitelja Mirka Kozine da se od 1. rujna da otkaz svim radnicima. U štrajku glađu je deset radnika koji su u četiri dana izgubili od tri do četiri kilograma, a ova akcija je posebno opasna za Perišina koji je šećeraš, piše Večernji list.

Jerko Rošin posjetio štrajkaše

Liječnica je nakon rušenja Perišinu izmjerila visoku razinu šećera u krvi (18,3) te ga je savjetovala da odmah prekine sa štrajkom te počne uzimati lijekove, što je on odbio. Uz prijateljsko nagovaranje štrajkaša, Perišin je prihvatio infuziju.

Četvrtog dana župan Ante Sanader je izrazio želju da se radnicima dopusti nastavak rada u Salonitu. Tvrdi kako je država osigurala novac za sanaciju tvornice te plaće radnika. U posjetitelje izgladnjelih štrajkaša danas se upisao i saborski zastupnik te dobar prijatelj "odbjeglog" premijera Ive Sanadera, Jerko Rošin. Solinska Hvidra poslala je pismo premijerku Jadranki Kosor u kojem su zatražili da reagira jer su bivši branitelji opet prisiljeni riskirati živote u borbi za svoje radno mjesto.

Pročitajte više