Boris Mikšić: Slučaj Kruljac samo je uvertira u uhićenje Stjepana Mesića



"UHIĆENJE Mladena Kruljca s kojim je 'pravna država' zakasnila cijelo desetljeće samo je uvertira u uhićenje njegova mentora Stjepana Mesića", uvjeren je vječni predsjednički kandidat Boris Mikšić.

Mikšić tvrdi da je Kruljac upravo pod Mesićevom protekcijom napredovao u vojnoj hijerarhiji i na kraju postao zapovjednik Kopnene vojske. Mesić je Kruljca, tvrdi Mikšić, 2005. godine svojevoljno promaknuo u generala pukovnika, unatoč snažnom negodovanju javnosti.

"Kruljac je bio okosnica kaznenih radnji u Slavonskom Brodu"

Mikšić tvrdi da je već tada bilo poznato da je Kruljac "okosnica kaznenih radnji u Slavonskom Brodu", čovjek uz kojeg su se vezale optužbe za reketarenje i prijetnje. "Činjenica da je takav čovjek godinama nesmetano djelovao pod zaštitom tadašnjeg predsjednika Mesića je kriminalna", kaže Mikšić.

"Postojao je veliki broj prijava koje terete generala Kruljca u vojnom dosjeu. Zna se da su se protiv njega provodile istrage za malverzacije, nasilno ponašanje, prijetnje i pijančevanja. Javili su se i svjedoci koji su progovorili i o mučenju od strane Kruljca, te korištenju vojne mehanizacije za privatna zemljišta. Ipak kako to biva u Hrvatskoj, sve prijave protiv njega su odbačene i zbog ničega nije odgovarao. Dapače, Mesić je generala nagradio napredovanjem i usponom na hijerarhijskoj ljestvici", kaže Mikšić u svom priopćenju za javnost.

"Mesić će vilu na Šalati ubrzo zamijeniti Remetincem"

Mikšić se pita kako je moguće da je osoba poput Kruljca toliko dugo bila na visokoj poziciji u HV-u i kako to da ga je pravosuđe tek sad sustiglo? "Čak i kod uhićenja pravna država je zakazala", tvrdi Mikšić, ističući činjenicu na koju je prvi upozorio Index, a to je da u istrazi i uhićenju nisu sudjelovale vojno sigurnosne službe, već je operaciju vodio Uskok.

"Mesić će vilu na Šalati u kojoj uživa na račun poreznih obveznika ubrzo zamijeniti Remetincem, gdje ga već čeka cijela svita njegovih renomiranih suradnika. Vrlo skoro Bajić i kompanija će pokrenuti postupak protiv njega, te će se naći na optuženičkoj klupi zajedno sa svojim pijunom Kruljcem. Mesićevo uhićenje samo je kap u moru koje Hrvatska mora poduzeti ako želi okrenuti novi list u svojoj povijesti", kaže Mikšić.

Pročitajte više