Boro Nogalo: Uz Stavljenić-Rukavinu treba istražiti Primorca, Vukičevića, Redžepija

Foto: Borna Filic/PIXSELL / Patrik Macek/PIXSELL

INDEX je o uhićenjima u Zagrebu pitao i nezakonito smijenjenog ravnatelja bolnice Srebrnjak, dr. Boru Nogala.

Naime, među uhićenima u današnjoj akciji USKOK-a je i 81-godišnja Ana Stavljenić-Rukavina, bliska suradnica preminulog gradonačelnika Milana Bandića, koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar". 

Uhićena je i pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić, koja je također povezana sa Srebrnjakom.

"Ona je bila glavni sufler priče"

Nogalo je zadovoljan uhićenjem Stavljenić-Rukavine.

"Ona je glavni sufler priče", kaže Nogalo o uništavanju bolnice Srebrnjak zbog izdašnog projekta Europske unije, koji je dobila uprava predvođena njim.

"Ona je bila na vrhu piramide s Bandićem i bivšim ministrom zdravlja Milanom Kujundžićem", smatra Nogalo. 

Poručuje da s istragom ne treba stati.

"Treba dobro istražiti njeno djelovanje, kao i ono Dragana Primorca, Gzima Redžepija, Slobodana Vukičevića, akademika Miroslava Samardžije, prodekana za nastavu na Medicini Borisa Brkljačića i Stipe Oreškovića. Cijelu tu ekipu treba istražiti", smatra Nogalo.

Uloga pročelnice Šulentić

Osvrnuo se i na uhićenje Bandićeve pročelnice Andree Šulentić.

"Šulentić je bila u Upravnom vijeću Srebrnjaka koje je postavio Bandić kad je skandal već krenuo. Maknuo je pravnicu Šubašić, koja nije htjela glasati za nezakonite odluke, i stavio Šulentić isti dan", prisjeća se Nogalo.

Danas uhićena Bandićeva pročelnica imala je aktivnu ulogu u rastakanju Srebrnjaka, kaže Nogalo.

"Nakon njenog imenovanja u Upravno vijeće, naravno, ne samo zahvaljujući njoj, su se događale mnoge nezakonite stvari. Imam dokumentaciju. Izmislili su radna mjesta, Srebrnjak se pokušava financijski destabilizirati, minus je sada 40 milijuna kuna, a ja sam ostavio 2.5 milijuna minusa", kaže Nogalo.
 

Pročitajte više