Bosanac u Švicarskoj popušio dva jointa pa izbo ženu. Sud ga oslobodio

Ilustracija: Shutterstock

DRŽAVLJANIN BiH (38) koji živi u Švicarskoj oslobođen je krivnje nakon što je popušio dva džointa te nožem napao suprugu i slučajnu prolaznicu, javlja Oslobođenje. Sud ga je oslobodio jer je bio pod utjecajem trave te se ničega ne sjeća. Ipak, morat će na liječenje od ovisnosti, javljaju švicarski mediji

Sve se dogodilo u gradu Solothurnu na sjeverozapadu Švicarske u veljači 2021. godine. Spomenuti državljanin BiH se vratio s posla, a zatim popušio dva džointa. Nakon toga je, kako navodi, izgubio kontrolu nad sobom i ne sjeća se što je učinio.        

Morat će ići na liječenje

Naime, kako švicarski mediji navode, odjednom je nožem napao suprugu i nekoliko puta je ubo u leđa. Ona je uspjela pobjeći na ulicu, a on ju je slijedio. U trenutku kad su izašli na ulicu, naišla je prolaznica koja ih je pokušala razdvojiti, a muškarac je napao i nju - ubo ju je u bedro i u glavu. 

Žene su završile u bolnici, a njihove ozljede nisu bile teške. Supruga nije podnijela kaznenu prijavu, ali prolaznica jest. Međutim, kako je napadač proglašen neubrojivim, ona neće dobiti nikakvu odštetu. Napadač će ići na liječenje od ovisnosti. Također, u zaključku sudske odluke stoji da nije bilo moguće utvrditi namjeru da ubije ženu.

Pročitajte više