Bošnjaković: Nema potrebe da zbog slučaja Paravinja mijenjamo zakon

MINISTAR pravosuđa Dražen Bošnjaković ocijenio je danas kako zbog slučaja Paravinja nema potrebe mijenjati zakon, već "eventualno proširiti sporazume zemalja regije o izručenju vlastitih državljana".

> Prekinuta potraga za Antonijom: Tijelo nije pronađeno, bespilotne letjelice snimat će korito rijeke Krke

Novinarima u Banskim dvorima kazao je kako RH zasada ima potpisane sporazume o izručenju državljana sa Srbijom i Crnom Gorom, a u pripremi su sporazumi s Makedonijom i BiH, no samo u dijelu koji se tiče organiziranog kriminala i korupcije. Prema ministrovim riječima, sporazume bi trebalo analizirati i proširiti.

Bošnjaković negira da zločincima iz drugih zemalja u Hrvatskoj nitko ništa ne može. Kako je objasnio, da je Hrvatskoj upućen zahtjev da preuzme izvršavanje kazne zatvora koja je Draganu Paravinji, osumnjičenom za ubojstvo i pokušaj silovanje 17-godišnje Antonije Bilić, izrečena u Srbiji, onda bi RH to i preuzela. No, formalnog zahtjeva, kazao je, nije bilo, a zbog čega Hrvatske ne može izvršiti kazneno-pravnu vlast druge države.

Bošnjaković kaže i kako će već danas ili za nekoliko dana poslati zahtjev za izručenjem Draga Paravinje, odnosno onda kada stigne potrebna sudska dokumentacija.

Pročitajte više