Boysi koji su jučer na aerodromu imali baklje moraju platiti 660 eura kazne

Četvorica BBB-a koji su jučer privedeni u Zračnoj luci Franjo Tuđman danas su na prekršajnom sudu u Velikoj Gorici proglašeni krivima zbog posjedovanja pirotehnike. Oni su, kako javlja N1, zatečeni jučer u zračnoj luci s bengalkama koje su planirali zapaliti tijekom dočeka jedne od skupine osumnjičenih navijača koji su stigli iz Grčke u poslijepodnevnim satima.

Policija im je bengalke oduzela te je svu četvoricu, kako je ranije potvrdio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, privela na prekršajni sud.

Tijekom dana, kako je potvrđeno sa suda, sva četvorica su ispitana te su iznijela svoju obranu. Sud im je zbog posjedovanja pirotehnike izrekao novčane kazne u iznosu od 660 eura. Dvije presude su pravomoćne, a dvije još nisu.

Je li riječ o istim osobama koje su prijepodne, kada je stigla prva skupina osumnjičenih navijača, zapalile baklje, policija tek mora utvrditi. Iz MUP-a se doznaje da planiraju zatražiti snimke nadzornih kamera iz zračnih luka, kao i snimke medijskih kuća. Na osnovu tih snimki trebalo bi se utvrditi jesu li BBB-i koji su poslijepodne privedeni s pirotehnikom isti oni koji su napravili bakljadu u prijepodnevnim satima.

Pročitajte više