Bozanić čestitao Božić narodu i Milanoviću: Želim vam mudrost i strpljivost u službi

ZAGREBAČKI nadbiskup Josip Bozanić čestitao je Božić vjernicima i ljudima dobre volje.

Nadbiskup je čestitao Božić i premijeru Zoranu Milanoviću te je iskoristio ovu priliku da mu čestita i na izboru za predsjednika Vlade. Poželio mu je mudrost i strpljivost "u obnašanju odgovorne službe". Milanoviću i članovima Vlade je zaželio i blagoslovljenu novu 2012. godinu "ispunjenu mirom, zdravljem i blagoslovom".

"Sabor neka donosi odluke na dobrobit svih građana"

U svojoj čestitci se sjetio i novog predsjednika Sabora Borisa Šprema te saborskih zastupnika te naglasio da "odluke i zakoni što ih donosi Sabor budu na dobrobit svih građana Hrvatske". Božić je čestitao i predsjedniku Hrvatske Ivi Josipoviću.

U onom "vjerničkom dijelu" Bozanić je podsjetio da se u Isusu Kristu dogodio susret Boga i čovjeka te je istaknuo kako je "Krist postao Božji dar čovječanstvu pa stoga logika darivanja živi u jezgri Božić". Podsjetio je na pozive pape Benedikta XVI., koji je ove godine bio u Hrvatskoj, na molitvu. "Molitva i snažno pouzdanje u Boga mogu svaku situaciju učiniti novim početkom i dati snagu koja i u najtežim prilikama pronalazi rješenje", napisao je Bozanić i dodao da u borbi sa nesigurnostima nitko u hrvatskom društvu ne smije biti prepušten sam sebi.

"Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane naše Domovine potakne na zajedništvo, mir i solidarnost", zaključio je Bozanić.

Pročitajte više