Bozanić pozvao vjernike na intenzivniju molitvu

Foto: Pixsell

ZAGREBAČKI nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je pismo vjernicima povodom bolesti COVID-19 te ih pozvao na intenzivniju molitvu istaknuvši da nadziranje i suzbijanje bolesti zahtijevaju osobnu i zajedničku odgovornost vjernika i nadbiskupijske zajednice.

"Ove je godine priprava za slavljenje otajstva Vazma u korizmenome vremenu, u vremenu molitve, posta i djela milosrđa, na poseban način obilježena ozračjem suočenosti s bolešću Covid-19", istaknuo je Bozanić.

Nadziranje i suzbijanje bolesti, dodao je, zahtijeva pridržavanje odredbi zdravstvenih djelatnika, mjerodavnih služba u društvu, uputa Hrvatske biskupske konferencije (HBK), te osobnu i zajedničku odgovornost koja se odnosi i na pojedinačne vjernike i na nadbiskupijsku zajednicu.

Uz one koji su izravno uključeni u zdravstvenu skrb i organizaciju društvenih služba, naglasio je, "svatko od nas na svoj način može biti solidaran sudionik u pomaganju i u brizi za bližnje, posebno u pomoći starijim i osamljenim osobama".

"Zato nastavimo moliti za ljude zahvaćene bolešću, za liječnike i zdravstvene djelatnike, za obitelji, za članove koji su odvojeni i udaljen. Ponovno otkrijte vrijednost najbližih; nove oblike očitovanja ljubavi i poštovanja, strpljenja i rasta u dobru", poručio je Bozanić i pozvao vjernike da mole svaku večer.

Pročitajte više