Bozanić završio posjet hrvatskim iseljenicima u Peruu

PREDSJEDNIK Hrvatske biskupske konferencije zagrebački nadbiskup Josip Bozanić završio je posjet hrvatskim iseljenicima u Peruu te je otputovao u Kolumbiju na konferenciju predstavnika biskupskih konferencija Latinske Amerike i Europe, izvijestila je jutros IKA.

U tijeku pastoralnog pohoda Peruu nadbiskup Bozanić je, u organizaciji voditelja Hrvatske katoličke misije u Peruu i izaslanika za inozemnu pastvu u Južnoj Americi msgr. Drage Balvanovića, imao više susreta s hrvatskim iseljenicima, zajednicama i predstavnicima crkvenog života.

Tako se nadbiskup Bozanić susreo s nadbiskupom Lime kardinalom Juanom Luisom Ciprianijem, biskupima, te klerom. Također se susreo i s Gerardom Žerdinom, pomoćnim biskupom apostolskog vikarijata San Ramon.

Zagrebački nadbiskup jučer je predvodio misno slavlje u Limi s hrvatskim misionarima fra Rafaelom Lukarićem, fra Remigijem-Tomom Mlinarićem, ocem Juanom Sokolićem, potomkom hrvatskih iseljenika te fra Tomicom Hruškom.

Posjetio je i dom hrvatskih redovnica kćeri milosrđa te ih potaknuo na molitvenu pripravu za dolazak Svetoga Oca u Hrvatsku, prigodom kojega će proglasiti blaženom njihovu utemeljiteljicu sestru Mariju od Propetog Petković.

Pročitajte više