KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Božinović komentirao uhićenje dvije Splićanke koje su šetale ulicom

Foto: Pixsell

NA DANAŠNJOJ konferenciji za medije Nacionalnog stožera ministar Davor Božinović komentirao je slučaj dvije Splićanke, od kojih je jedna novinarka, koje su uhićene dok su šetale ulicom. 

"Mi smo svjesni da svaki pojedinac različito doživljava mjere. Policija ima svoje instrumente, ima unutarnje kontrole. Policija je oduvijek bila najrigoroznija prema postupanju prema vlastitim pripadnicima. Policija je ovdje institucija na koju se možemo osloniti, koja obilazi i ulice i tržnice i mjesta javnog okupljanja i kad vidi da se okupi veća skupina, policija upozorava. Ne da bi trenirala strogoću, već da bi se spriječila zaraza. U ovom trenutku je šest policijskih službenika pozitivno na koronavirus. Nitko ne treba brinuti o tome postupa li policija u skladu sa zakonom jer ona to čini, a ako mi utvrdimo da je netko postupao protivno zakonu, bit će sankcioniran", rekao je Božinović.

Policija ima samo oko koronavirusa oko 2000 postupanja dnevno, rekao je.

Na upit novinara kako komentira to što se incident dogodio na ulici gdje nije bilo masovnog okupljanja, gospođe su hodale na udaljenosti od dva metra, nisu pozivale na neposluh, a objavljen je i video u kojem se vidi policajac koji psuje, Božinović je odgovorio: "Zajedničkim naporom možemo uspjeti i jedino zbog toga što smo zajedno nastupili i što zajedno djelujemo od prvog dana naši brojevi su pod kontrolom. Što se tiče konkretnog slučaja, postoji unutarnja kontrola kojoj je zadatak da utvrdi sve činjenice da postupanje možda nije bilo u skladu sa propisima i to će se napraviti. Ja nisam ni načelnik policijske uprave ni ravnatelj policije i inzistiram na zakonitosti rada i to ću uvijek činiti."

 

Pročitajte više