Božinović: U ponedjeljak se otvaraju kladionice, za dva tjedna kina, kazališta...

Foto: Davor Puklavec / Pixsell

MINISTAR unutarnjih poslova Davor Božinović danas je na presici Nacionalnog stožera civilne zaštite objavio kada će s radom krenuti kina i kazališta, a najavio je i skoro održavanje koncerata.

"Ulazimo u treću fazu i sutra ćemo objaviti sve odluke koje se toga tiču. Provest ćemo sve što je vlada zaključila na sjednici, a odvijaju se intenzivni razgovori s dionicima koji nisu bili predviđeni u toj odluci", napomenuo je Božinović.

"Razgovaramo s Ministarstvom kulture, izradili smo preporuke za sektor kulture i umjetnosti, a vezani su za održavanje kulturnih manifestacija", rekao je Božinović.

Dodao je da će upute biti propisane za koncerte, ali i za snimanje filmova i glazbenog sadržaja. 

"Preporuke će biti objavljene skoro, a bit će propisana vremenska razdoblja od kada se mogu provoditi. Preporuke se odnose na publiku i izvođače, a po pitanju glazbe i filma propisat će se uvjeti kako bi filmske ekipe mogle nastaviti s radom te organizaciju snimanja glazbenih sadržaja", kazao je.

"Probe će moći startati od ponedjeljka, a kina, kazališta i koncerti vjerojatno od 18. svibnja. U ponedjeljak će moći raditi i kladionice i automat klubovi", kazao je Božinović.

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno 2176. Preminuo je jedan bolesnik u KBC Osijek. Ukupno je od početka pandemije do sada u Hrvatskoj preminulo 87 ljudi.

Pročitajte više