Božinović: Uhićen muškarac koji je šipkom napao djevojku u Splitu i silovao je

Screenshot: PU splitsko-dalmatinska

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potvrdio je danas da je priveden muškarac koji je osumnjičen da je u nedjelju prvo šipkom napao 18-godišnju djevojku usred noći, slomio joj zapešće te je potom silovao. 

Božinović je kazao da su ga našli zahvaljujući policijskim kanalima, a ne dojavama građana, kojima je policija jučer navečer uputila apel za pomoć.

"Taj nas je događaj zgrozio"

Novinari su pitali zašto je policija snimku počinitelja objavila jučer navečer, tek nakon svih večernjih vijesti.

"Taj nas je događaj s pravom zgrozio, policija je odmah krenula u kriminalističko istraživanje i koristila je sve alate koji joj stoje na raspolaganju. Osoba koja se dovodi u vezu s tim događajem je privedena u splitskoj policiji. Snimka se koristila, ako može pomoći, ali ovaj slučaj je policija odradila koristeći svoje operativne metode", kazao je Božinović.

"Policijski rad je doveo do uhićenja, snimka nije pomogla"

Ministar je dodao da od snimke nije bilo pomoći.

"Od snimke nije bilo pomoći, policijski rad koji je doveo do, rekao bih, brzog otkrića osobe koja se može dovesti u vezi s tim (događajem op.a). Zbog interesa žrtve ne mogu više ništa reći", zaključio je Božinović.

Objavili su snimku nadzorne kamere na kojoj se vidi muškarac i tražili ljude da jave ako im je poznat. 

 

Muškarac na snimci prelazi križanje, nakratko se zaustavlja, a zatim se vraća i stoji na cesti. Ubrzo odlazi u smjeru iz kojeg je došao. Snimka nije najbolje kvalitete, pa nije moguće razaznati detalje.

Podsjetimo, napad se dogodio u nedjelju nešto prije tri sata ujutro u splitskoj četvrti Kman. Djevojka je prevezena u bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu u obliku frakture zapešća na ruci. Ima i lakšu ozljedu na glavi. Otpuštena je iz bolnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.