Bračni par za dlaku izbjegao tragediju: Trebali smo biti na Air Franceovom avionu

FRANCUSKI bračni par Claude i Aminda Jaffiol svim su se silama trudili u posljednji tren osigurati kartu za Air Franceov Airbus koji se srušio nad Atlantskim oceanom. Kažu kako ih je samo čudo spasilo; u zadnji tren nestalo je karata i morali su ostati u Rio de Janeiru, te pričekati sljedeći avion za Pariz.

"To je čudo. Trebali smo biti na tom avionu. Bili smo u Braziliji i odlučili smo skratiti put kako bi se što prije vratili u Montpellier", objasnio je AFP-ovom novinaru na aerodromu u Riju sveučilišni profesor na medicinskom fakultetu Claud Jaffiol, dok je njegova supruga Aminda dodala kako ne može vjerovati da su za dlaku izbjegli takvu tragediju.

Jaffiol je u glavni grad Brazila došao na liječnički seminar, te je planirao sa suprugom ostati nekoliko dana u Južnoj Americi iz turističkih pobuda, ali na kraju su ipak odlučili da će se vratiti kući ranije nego što su planirali. "Okrenuli smo i nebo i zemlju ne bi li se ukrcali na Air Franceov let za Pariz. Ne mogu vjerovati koliko smo sreće imali. Kad smo čuli što se dogodilo, najprije smo se prestrašili, a zatim nam je došlo žao svih tih ljudi koji su ušli u avion", rekla je Amina i dodala kako joj nakon ove tragedije nije svejedno ući u avion i vratiti se u Francusku.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više