Branimir Lukšić pristupio Hrvatskom bloku

BRANIMIR LUKŠIĆ, smijenjeni župan Splitskodalmatinske županije, koji je podnio ostavku na članstvo u HDZ-u, prišao je Hrvatskom bloku (HB) i postao vijećnikom te stranke u Županijskoj skupštini.

To je danas priopćeno na konferenciji za novinare Hrvatskog bloka, na kojoj je Branimir Lukšić kazao kako je vrijeme da se ponovno jače uključi u politiku.

"Želim pridonijeti predizbornoj kampanji za predizborne ili poslijeizborne državotvorne stranke", izjavio je Lukšić. Kazao je kako ne smatra da je promijenio stranku jer je i u HB-u, kako je rekao, autentičan HDZ-ovac. "Odupirat ću se bilo kakvoj manipulaciji, a u HB-u mogu ostati svoj i zato sam pristupio toj stranci", rekao je Lukšić.

Potpredsjednica HB-a Ljubica Vrdoljak na novinarski upit hoće li Lukšić biti nositelj stranačke liste na parlamentarnim izborima u toj županiji, odgovorila je da liste nisu još gotove. "Svakako ćemo imati otvoren prostor za Branimira Lukšića, ako to on bude želio", izjavila je Ljubica Vrdoljak.

Nakon višemjesečnih napora HDZ je na sjednici Županijske skupštine prije dva tjedna uspio smijeniti župana Lukšića, a za novog župana izabran je Kruno Peronja.

Pročitajte više