Branitelju s kućom država dala stan, danas je osuđen za šverc 13,4 kilograma marihuane

NA SPLITSKOM Županijskom sudu pala je presuda grupi iz Trogira i BiH za šverc 13,4 kilograma marihuane. Četvorica okrivljenih dobili su ukupno 12 i pol godina zatvora. Najstrože je osuđen umirovljeni branitelj Melvin Čomić, i to na pet godina zatvora. Već je osuđivan za obiteljsko nasilje i pokušaj ubojstva, a dosad je skupio 20-ak kaznenih prijava. Država je bila milostiva pa ga je za sudjelovanje u Domovinskom ratu nagradila stanom u Trogiru, premda ima kuću u Rudinama.

Baš u toj kući policajci su zatekli okrivljenike iz Mostara Ivana Miličevića i Romea Džidića, od kojeg su oduzeli vagu za precizno mjerenje, gotovo 15 tisuća kuna te aparat za varenje polietilenskih vrećica. U Džidićevom Ford Escortu nađeno je šest grama marihuane. Glavni zgoditak, 14 vrećica sa ukupno 13,4 kilograma marihuane, nađen je u garaži u Trogiru, koju je koristio okrivljenik Ervin Mlačić. 

Mostarci se nagodili, Trogirani tvrdili da nemaju ništa s marihuanom

Mlačić je dobio tri godine zatvora, dok su Miličević i Džidić osuđeni na dvije i pol, odnosno, dvije godine zatvora. Njih dvojica su se nagodili, sve su priznali pa im se to i honoriralo kod odluke o sankciji.

Premda su na vrećicama marihuane nađeni njegovi otisci, Čomić je tvrdio da nema ništa s marihuanom, koja se do prebacivanja u garažu držala u njegovoj drvarnici u Trogiru. Pretpostavlja da su se otisci na vrećicama našli zbog toga što je u njih inače trpao meso, koje se u njegovoj kući jede svaki dan.

Milićević je više puta prijavljivan za šver oružja. U Mostaru ga zovu Njam-njam, po roštilju kojeg je svojedobno držao prije no što se prebacio u građevinski biznis. 

Pročitajte više