Brat Filipa Hrgovića opet uhićen, iznuđivao 50.000 € i organizirao paljenje kuće

Foto: MUP

BRAT poznatog boksača Filipa Hrgovića ponovno je uhićen. Nakon što je ljetos uhićen s drogom, sada je u pritvoru nakon što je otkriveno da je godinama iznuđivao velik novac te da je organizirao palež kuće.

Policija je danas objavila da su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iznude u pokušaju i oštećenja tuđe stvari na štetu 56-godišnjaka te nad 25-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, također na štetu 56-godišnjaka.

Organizirao bacanje zapaljive naprave na kuću
 
Naime, sumnja se da je 24-godišnjak, a riječ je o Matiji Hrgoviću, od kraja 2016. godine do svibnja 2019. godine upućivao ozbiljne verbalne prijetnje 56-godišnjaku i njegovoj obitelji kako bi od njega pokušao iznuditi nepostojeći novčani dug u iznosu od oko 50.000 eura.

Budući da u svojoj namjeri iznude novca nije uspio, Matija Hrgović  je u listopadu 2019. godine na području Sesveta za određeni novčani iznos angažirao 25-godišnjaka koji je 21. listopada u Velikoj Gorici u dvorište obiteljske kuće 56-godišnjaka bacio zapaljivu napravu koju je prethodno pripremio 24-godišnjak pri čemu je izbio požar garažnih vrata te je nastala materijalna šteta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičene su osobe predane pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetniku u Velikoj Gorici.

Hrgovićev brat u lipnju uhićen zbog droge, bježao je policiji

Hrgovićev brat Matija bio je uhićen i u lipnju, nakon što su policajci u autu u kojem je bio uočili paket droge. 

Prilikom policijskog postupanja Hrgović se dao u bijeg zajedno s Ivanom Kurepićem (26) koji je već osuđivan zbog droge i koji je zajedno s njim bio u autu, ali je sustignut te je prema njemu primijenjena fizička snaga pa je vezan sredstvima za vezivanje. Odmah potom obojica su uhićena i privedena.

Idućega dana, u petak, 31. svibnja 2019. godine, pretragom osobnog automobila u kojem su zatečeni po policijskim službenicima, koji mlađi osumnjičenik samo koristi, odnosno koji nije njegovo vlasništvo, pronađen je paket omotan prozirnom plastičnom vrećicom s 263 grama kokaina.

Tog istog dana pretražena je i obiteljska kuća koju njih dvojica koriste, pri čemu je pronađeno ukupno 53,2 grama konoplje te 15 plastičnih omota s tragovima konoplje oblijepljenih smeđom selotejp trakom. Isto tako, pretražen je i dom u kojem prebiva stariji osumnjičenik, koji se, kao i prethodno pretražena kuća, nalazi na području Sesveta. U domu je pronađena metalna improvizirana preša s tragovima kokaina.

Tijekom kriminalističkog istraživanja od mlađeg osumnjičenika, zbog sumnje da je pribavljen preprodajom droge, oduzet je novčani iznos od više tisuća kuna.

Matija Hrgović je krajem rujna izašao na slobodu nakon četiri mjeseca provedena u Remetincu nakon što se nagodio s tužiteljstvom. Nagodio se na kaznu od 14 mjeseci, a ona mu je pretvorena u djelomični uvjet, odnosno šest mjeseci bezuvjetnog zatvora, dok je za preostalih osam mjeseci dobio četverogodišnji rok kušnje.

Pročitajte više