Brat suvlasnika Hajduka Ivana Rimca: Lažno optužuju mog brata

VINE RIMAC ogorčen je optužbama na računa svog brata Ivana Rimca, te je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju pokušao objasniti zašto su ga Nijemci optužili za utaju poreza.

Podsjetimo, nekadašnji Rimčev poslovni partner Jerko Zovak optužio je Rimca da ga je oštetio za više desetaka milijuna eura, Business.hr prije nekoliko je godina pisao je o istom slučaju, a Jutarnji list pisao je kako je Ivan Rimac uhićen u Srbiji zbog utaje poraze navodno u iznosu od čak 250 tisuća eura.

Vine Rimac kazao je za list kako u Njemačkoj živi i radi već 25 godina, te da mu se 1991. godine u građevinskom biznisu pridružio i brat koji mu je bio poslovni partner. Tvrtku je svom bratu Ivanu Vine Rimac prodao 1995. godine.

"Greškom i zabunom Ivanu su 2005. godine iz njemačkih financijskih ureda stigle optužbe za neplaćanje poreza iz razdoblja prije 1995. godine. Međutim, ustvari sam tada ja na papiru bio vlasnik tvrtke pa bi se mene trebalo optuživati, a ne Ivana. Čitavi slučaj predan je u ruke našeg odvjetnika. Ivan se uredno javio njemačkim vlastima, te sam siguran u pozitivno rješavanje slučaja" - ispričao je za Slobodnu Dalmaciju Vine Rimac dodajući kako je suludo da njegovog brata "koji ima toliko uglednih poslovnih partnera" optužuju po medijima.

Što se tiče optužbi Jerka Zovka, Vine Rimac je rekao da misli kako je Zovak dobro iskoristio situaciju dok su njemačke vlasti 2005. godine tražile Rimca.

R.I.
Foto: Index

Pročitajte više