brijuni: skup o konkurentnosti

Na Brijunima je danas počela Druga medijska radionica o konkurentnosti na temu kako povećati konkurentnost hrvatskoga gospodarstva.

Rasprave će se, kako je najavljeno, usmjeriti na tri ključne teme: ulogu države u tom procesu, komparativne prednosti i nedostatke hrvatskoga gospodarstva u globalnom kontekstu, te ulogu znanja i izobrazbe u postizanju bržeg razvoja i višeg standarda.

Otvarajući skup, istarski župan Ivan Jakovčić je istaknuo kako prvi put na takvom skupu u Hrvatskoj, uz članove izvršne vlasti i vodeće poslovne ljude, ravnopravno sudjeluju i urednici te komentatori najutjecajnijih medija. Rekao je da Istarska županija intezivno radi na konkurentnosti gospodarstva, te kako su u tom smislu trendovi u Istri pozitivni.

"Istarske tvrtke uspješno se nose sa svjetskom konkurencijom u turizmu i industriji, a to se ponajprije odnosi na Tvornicu duhana 'Rovinj', pulski 'Uljanik' i buzetski 'Cimos'", rekao je Jakovčić.

Svrha radionice, koju organiziraju Hrvatska inicijativa za konkurentnost i USAID, jest i potaknuti izravnu i otvorenu javnu raspravu o konkurentnosti, te promicati taj koncept radi razmatranja problema vezanih uz gospodarski i društveni razvoj.

(Hina) spd dd

Pročitajte više