Britanac koji je zadavio djecu kabelom za spajanje na internet dobio 28 godina zatvora

PETROS WILLIAMS, ljubomorni otac koji je zbog supruzine nevjere zadavio dvoje djece, dobio je najmanje 28 godina zatvora.

Williams je u listopadu prošle godine ubio četverogodišnju kćer Yolandu i dvogodišnjeg sina Thea. U snu ih je zadavio kabelom za spajanje na internet, a time se simbolički htio osvetiti supruzi koja ga je varala preko internetskih stranica. Cijelo vrijeme je demantirao da je ubojica, piše Guardian.

Teško je zamisliti šokantniji zločin

Pri izricanju presude na sudu u Manchesteru sudac je rekao da je teško zamisliti šokantniji zločin. U danima prije ubojstva Williams je kamerom napravio snimku na kojoj se vide djeca kako poručuju majci da će im nedostajati. Njemu je bilo previše što se bivša supruga, 30-godišnja Morongoe Molemohi, počela viđati s muškarcem kojeg je upoznala preko interneta.

Nakon 90 minuta vijećanja porota ga je proglasila krivim za oba ubojstva. Tijekom petodnevnog suđenja Williams je tvrdio da je njegova supruga ubila djecu. Sudac je tijekom izricanja presude rekao da se na snimci vidi da su Yolanda i Theo bili sretna djeca, da je cijeli život bio pred njima te da su potpuno vjerovali svome ocu.

Nevjerna bila oba supružnika

Par se 2002. godine iz Zimbabvea preselio u Veliku Britaniju te pet godina živio u Manchesteru, no nevjera obaju partnera razorila je brak. Na dan ubojstva je Molemohi primila telefonski poziv svoga bivšeg supruga. Došla je u stan i vidjela Williamsa kako na krevetu leži s djecom te mislila da ona spavaju. No, tada je shvatila da djeca ne dišu, pokušala ih je spasiti, ali je već bilo prekasno. Obdukcija je pokazala da su djeca zadavljena. 

Pročitajte više