Britanac silovao curicu pa je tjerao da se zakune na Kuran da će šutjeti

Foto: Britanska policija

SILOVATELJ koji je svoju žrtvu natjerao da se zakune na Kuran da će šutjeti o onome što joj je učinio osuđen je na 16 godina. 

Naser Mahmood (37) je djevojci koju je silovao dao Kuran u ruke i zaprijetio joj: "Obećaj da nećeš reći nikome ili ću te ubiti."

Porota je na suđenju doznala da je ovaj britanski musliman iz Shipleyja, Zapadni Yorkshire, opetovano zlostavljao dvije djevojčice dok je bio tinejdžer, ali taj je zločin ostao tajna punih 20 godina.

On se branio tvrdeći da su djevojčice sve izmislile. ali porota ga je ipak osudila za dva slučaja silovanja i šest nedoličnog napada, javlja Sun.

Sudac Neil Davey sa suda u Bradfordu izravno se u izricanju presude osvrnuo na njegovo traženje da se žrtva zakune na Kuran. "Zamislili ste to kao učinkovitu metodu da biste je ušutkali i da je spriječite da kaže ikome što ste učinili. Kada ste je natjerali da se zakune na svetu knjigu, savršeno ste znali da je ono što ste radili pogrešno. Jasno je da joj je vaše ponašanje prema njoj tijekom nekoliko godina prouzročilo značajnu štetu", rekao je sudac silovatelju. 

Mahmoodov odvjetnik Abbas Lakha branio je svog klijenta kao oca dvoje djece koji je u međuvremenu živio "uzornim životom" i "izgradio uspješan obiteljski biznis koji zapošljava 18 ljudi čiji životni prihodi ovise o njemu". 

"Mahmood je izvršio grozne povrede protiv ovih dvaju žena kad su još bile ranjive mlade djevojčice. Njihova trauma je uvećana njegovim bešćutnim pokušajima da ih proglasi lažljivicama i vuče ih kroz uznemirujuće suđenje. Obje su pokazale nevjerojatnu hrabrost istupivši naprijed i pokazale su da se pravda može postići bez obzira na to koliko davno su se zločini dogodili", rekao je glasnogovornik Nacionalnog društva za sprečavanje okrutnosti prema djeci. 

Pročitajte više