Britanci za života na runde u pubu potroše 39.000 funti

PROSJEČNI Britanac tijekom odlaska u pubove za života ondje ostavi 39.480 funti plaćajući runde prijateljima, kolegama s posla i poslovnim partnerima. Svaka odrasla osoba u Velikoj Britaniji godišnje u prosjeku potroši 840 funti na piće s društvom s kojim dođe u pub. Prema tom podatku, Britanci godišnje potroše 30 milijardi funti za plaćanja svoje runde u pubovima. Rezultati su to ankete u kojoj je sudjelovalo četiri tisuće odraslih osoba na internetskoj stranici OnePoll, prenosi DailyMail. Također, anketa pokazuje kako tipični Britanac izlazi bar tri puta tjedno, ovisno o financijskoj situaciji.

Britanac će prosječnu rundu platiti više od 13 funti, to će učiniti u prosjeku 1,8 puta tijekom večeri, iz čega proizlaze 23 funte po izlasku. Istraživanje je pokazalo kako gotovo četvrtina muškaraca izlazi dva puta tjedno, a rundu plaća za petero prijatelja. Prema tome, mjesečni troškovi druženja s prijateljima u pubovima dolazi oko 200 funti.

Velikodušan narod

Glasnogovornik internetske stranice OnePoll je rekao kako je plaćanje rundi način života svakog prosječnog Britanca te da se iz toga može zaključiti da su Britanci velikodušan narod.

Dvije trećine osoba koje su sudjelovale u anketi su izjavile da uvijek plaćaju runde i ljudima koje ne poznaju. Većina ispitanika je naglasila da ih smeta kad osobe s kojima piju u onim rundama koje sami plaćaju naručuju jeftinije piće, a kad nije njihov red se "raspištolje".

Pročitajte više