Britanka bacila voodoo čini na bivšeg dečka a zatim ga uz pomoć novog ljubavnika zatukla do smrti

BRITANKA koja je bacila voodoo čini na svog bivšeg dečka prije nego što ga je ubila i njegovo tijelo bacila u jezero uz pomoć novog ljubavnika, danas je osuđena na služenje dugogodišnje zatvorske kazne, piše Daily Mail.

Nakon što je oca svog djeteta, Jasona Bissella namamila da dođe na sastanak obećavši mu da će vidjeti dijete, 41-godišnja Joanne Griffiths ga je ubila uz pomoć 43-godišnjeg  Petera Hooda.

Nakon kratkog sastanka Joanne je šestomjesećnu kćerkicu odnijela natrag u automobil, a 39-godišnjem Bissellu Peter se došuljao iza leđa i deset ga puta udario čekićem. Nakon brutalnog napada par je glavu i lice ubijenog muškarca zavezao ljepljivom trakom i bacio u jezero.

Zbog ovog zločina Griffiths će u zatvoru služiti kaznu u trajanju od najmanje 28 godina, dok je Hood osuđen na 24 godine, kazne koja je smanjena s 30 godina nakon što je sudu dao dokaze protiv svoje partnerice.

Za vrijeme suđenja koje je trajalo šest tjedana, porota je saznala kako je Joanne zatrudnjela nakon kratke veze s Bissellom, a kada je muškarac zatražio da vidi svoje dijete ona je zajedno s Hoodom skovala plan kako da prestraši bivšeg ljubavnika i otjera ga.

U mjesecima koji su prethodili ubojstvu par je počeo provoditi bizarnu kampanju mržnje protiv Bissella, na kojeg su bacili i vradžbinu, koju je Hood kupio putem eBaya.

Griffiths se prijavila i na internetsku stranicu posvećenu osvećivanju bivšim ljubavnicama, putem koje je Jasonu Bissellu slala prijeteće poruke i fakseve. Stranica je nudila i opciju bacanja "voodoo čini".

Kada je Griffiths shvatila da njezinog bivšeg takvo maltretiranje uopće ne opterećuje zajedno s novim partnerom odlučila ga je ubiti na udaljenom jezeru.

Inače bolnička tajnica, Griffiths je s Hoodom bila u vezi 15 mjeseci, a par je prekinuo 2009. godine. Nakon toga upustila se u kratkotrajnu aferu s Bissellom, ostala u drugom stanju, a zatim je obnovila vezu s Hoodom te su ljubavnici odlučili kako će dijete odgajati kao svoje.

Pročitajte više