Britanka htjela smršavjeti za vjenčanje pa joj anoreksija uništila brak

CHARLOTTE BUCKLEY htjela je samo dobro izgledati u vjenčanici, no njena želja za mršavljenjem pretvorila se u opsesiju anoreksijom koja ju je umalo koštala života.

Nakon što je smršavjela 25 kilograma u nešto više od godinu dana, na nagovor svojih roditelja napokon je potražila pomoć i provela šest mjeseci na liječenju u bolnici.Takav razvoj događaja loše je utjecao na brak 22-godišnje Charlotte, što je rezultiralo zahtjevom oboje partnera za razvod braka, prenosi Daily Mail.

Svog zaručnika, 26-godišnjeg Dan Broadleyja, upoznala je prilikom noćnog izlaska u veljači 2004. godine i bila je presretna kad ju je zaprosio u travnju iduće godine. Stvari su krenule nizbrdo četiri mjeseca prije vjenčanja, u ožujku 2006., kad je Buckley kupila vjenčanicu koja je bila dva broja manja od njezine veličine. Na taj način htjela se natjerati na dijetu kako bi izgledala privlačno za svoj veliki dan.

"Razvila sam vlastiti program panične dijete koji je predstavljao tri žlice žitarica za doručak, dva prepečenca i jabuke za ručak i malo čokolade za večeru. Gubljenje težine postala mi je opsesija i ograničila sam se na samo 500 kalorija dnevno", rekla je Buckley.

Do vjenčanja njezina vjenčanica joj je postala prevelika i bila je toliko mršava da su joj se vidjela rebra i kosti. Dijetu nije prekidala ni na medenom mjesecu u Maldivima, kao ni u prvim mjesecima braka. Posjećivala je internet stranice na kojima se promovira anoreksija i na kojima su žene davale savjete za dijetu.

Tek kad je joj je težina pala ispod 40 kilograma, roditelji su je uspjeli nagovoriti da potraži pomoć. Nakon šest mjeseci provedenih u liječenju poremećaja u prehrani u bolnici u Stockportu, njezin brak je bio uništen.

"Sada imam 51 kilogram i zaista sam zadovoljna svojim izgledom", rekla je ipak Buckley.

B.V.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više