BRITANSKE SNAGE PRODIRU PREMA SREDIŠTU BASRE

Britanske vojne snage ušle su u nedjelju u središte Basre nakon što je grad bio pod opsadom dva tjedna, izvijestio je britanski vojni glasnogovornik. L

Nekoliko stotina oklopnih vozila i tenkova ušlo je u grad, zajedno sa nekoliko tisuća pripadnika Sedme oklopne brigade, koji su poznatiji kao Pustinjski štakori. Nedugo zatim britanske su snage otvorile i drugi pristup gradu koji će omogućiti potpuni prodor u Basru, te se kreću od juga prema središtu staroga grada, izvijestio je glasnogovornik.

"Treća postrojba naših specijalaca otvorila je drugi pristup koji će omogućiti potpuni prodor u grad", rekao je glasnogovornik britanskih vojnih snaga Al Lockwood. "Stigli smo pred stari dio grada Basre. Naše su snage ovdje stigle tenkovima i oklopnim vozilima. Namjeravamo ondje ostati, a ne samo ući i povući se", kazao je.

Prvobitna namjera britanskih trupa bila je uspostaviti kontrolne točke u predgrađu Basre, no odluka o ulasku u samo središte grada donesena je nakon, kako je izvijestio Lockwood, "tople i prijateljske dobrodošlice civila".

(Hina) mh br

Pročitajte više