Britanski list: Princ Charles u aktovki dobio milijun eura od katarskog šeika

Foto: EPA

PRINC Charles dobio je aktovku punu gotovine kao dobrotvornu donaciju bivšeg katarskog premijera, piše Sunday Times. Navodi se da je to jedna od tri donacije u iznosu od milijun eura koje je princ od Walesa primio od šeika Hamada bin Jassima bin Jabera Al Thanija.

Tri donacije, ukupne vrijednosti od tri milijuna eura, princu su osobno predane između 2011. i 2015. godine, piše britanski list.

Princ nosio milijun eura i u vrećicama

Tvrde da je jednom prilikom bivši premijer Katara princu poklonio milijun eura koje je stavio u vrećice luksuzne trgovine hrane Fortnum & Mason. Riječ je o trgovini s kraljevskom poveljom koja britanskoj kraljevskoj obitelji osigurava namirnice.

Novac je završio na računu Dobrotvornog fonda princa od Walesa (PWCF), organizaciji koja financira prinčeve privatne projekte i njegovo seosko imanje u Škotskoj, piše Sunday Times. Ništa ne upućuje na to da su isplate bile nezakonite.

"Dobrotvorne donacije šeika Hamada bin Jassima odmah su proslijeđene jednoj od prinčevih dobrotvornih organizacija koja kaže da su svi donacijski procesi praćeni", priopćeno je iz Clarence Housea.

Istraga povezana sa zakladom princa Charlesa

U veljači je policija rekla da istražuje ponudu za dodjelu počasti i državljanstva saudijskom državljaninu povezanom s dobrotvornom organizacijom princa od Walesa PWCF.

U rujnu 2021. iz Clarence Housea su rekli da princ Charles nije upoznat s navodnom ponudom počasti ili britanskom državljanstvu temeljem donacije u njegovoj zakladi. Rečeno je da on u potpunosti podržava istragu.

Pročitajte više