Britanski vozači prosvjedovali zbog goriva. Policija ih uhitila jer su sporo vozili

Screenshot: The Telegraph

VIŠE od desetak prosvjednika uhićeno je zbog prespore vožnje tijekom prosvjeda na autocestama u Engleskoj, Walesu i Škotskoj koji su organizirani zbog rastućih cijena goriva.

Vozili su sporijim brzinama na autocestama s tri trake, s time da su vanjsku traku ostavili slobodnom. Policija je uhitila dvanaest osoba tijekom prosvjeda na M4, koji je doveo do zatvaranja mosta Prince of Wales. Još jedan muškarac uhićen blizu A38. 

Prosvjednici koji su se organizirali na društvenim mrežama demonstrirali su protiv rastućih cijena goriva, a vozili su u nizu kolona brzinom manjom od 48 km/h kako bi izazvali zastoje na glavnim cestama i autocestama.

Problem s rastom cijena goriva

Nadzornik Tom Harding iz policijske postaje Gwent rekao je da su ljudi uhićeni zbog dugotrajne vožnje ispod 48 km/h. Policija je priopćila da su organizatori prosvjeda dobili zakonsku obavijest kako bi ih se spriječilo da blokiraju most preko rijeke Severn, u kojoj je navedeno da ne smiju voziti ispod te brzine.

Tariq Akram, vozač kamiona iz Scunthorpea, kazao je da je bio u koloni od 50 vozila koja su išla kroz Scunthorpe i Doncaster brzinom od 32 km/h. Rekao je za BBC da je njegova tvrtka u posljednja četiri mjeseca zbog rasta cijena goriva imala 4000 funti dodatnih troškova.

"Odaziv je bio apsolutno fantastičan. Samo iz našeg predjela je sudjelovalo 35 vozila. U jednom trenutku sam pomislio da neki automobili žele pretjecati kolonu pa sam ih htio propustiti, a onda sam shvatio da se žele pridružiti prosvjedu", rekao je Akram.

Pročitajte više

 

Pročitajte više