Brkić objasnio svoju vezu s HDZ-ovom načelnicom koja je muljala oko stana

Foto: Facebook, Ivo Cagalj/PIXSELL

U RAZGOVORU za Dnevnik Nove TV Milijan Brkić objasnio je svoj odnos s Anitom Nosić, HDZ-ovom načelnicom Lovreća, i njenom obitelji.

Podsjetimo, široj javnosti Nosić je postala poznata kad je Nacional početkom svibnja prošle godine objavio da je bila među osobama koje su špijunirali u aferi Franje Varge, u kojoj se spominjalo i braću Brkić.

U međuvremenu, Nosić se našla u središtu dvije afere: kupila je stan uz subvenciju APN-a u Zagrebu, a istovremeno je ostala načelnica u Lovreću. A te dvije stvari su nespojive jer ako Nosić želi kupiti stan pod APN-ovim uvjetima, u njemu mora živjeti i biti prijavljena. S druge strane, da bi obavljala funkciju načelnice općine, po zakonu mora biti prijavljena u toj općini.

Brkić je večeras u Dnevniku Nove TV objasnio da obitelj Anite Nosić poznaje već godinama.

"Nije problem u aferama, već je problem što je HDZ za svog političkog protivnika naciljao desnicu, a ne ljevicu, umjesto da je naciljao ljevicu i zato je ljevica narasla i zato se dogodilo što se dogodilo. Obitelj Nosić su moji dugogodišnji prijatelji. Njenog oca znam još iz ratnih dana. O ovoj konkretnoj situaciji nemam informacija. Neka nadležna tijela utvrde što se dogodilo i što je istina, a nakon toga će se donijeti odluka. Prije godinu i pol dana se vodila hajka protiv mene, raznorazne istrage i konstrukcije, a nakon odbačenih prijava nitko mi nije rekao izvini. Nemojmo biti suci prije suda", rekao je Brkić.

"Rekao sam vam. Znam joj oca, brata i njenu sestru i nju. Cijelu tu obitelj znam. Ali nemam veze s tim stanom, s APN-om i s tim što joj se stavlja na teret", rekao je Brkić.

Pročitajte više