KORONAVIRUS U SVIJETU

Brod s mrtvima i zaraženima koronavirusom pristat će u luku na Floridi

Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je da će kanadski i britanski putnici s broda Zaandam, na kojem se nalaze četiri preminule osobe i putnici sa simptomima koronavirusa, uskoro biti iskrcani.

"Kanada je obaviještena da preuzme svoje putnike s brodova koji pristanu u luci Everglades na Floridi", rekao je Trump, dodajući da je ista poruka prenesena i Velikoj Britaniji.

Na brod će poslati medicinsko osoblje

Donald Trump rekao je i da će SAD poslati medicinsko osoblje na brod.

Guverner Floride Ron DeSantis dosad je odbijao primiti Zaandam i još jedan brod, ali je ipak rekao da je spreman to učiniti.

"Okrug radi na planu da se omogući da se građani Floride sigurno vrate, a da se ostali putnici pošalju svojim domovima kako se ne bi miješali u našoj zajednici", pojasnio je za Fox News.

Tvrtka za krstarenja Holland America, čija su ta dva kruzera, rekla je u srijedu da očekuje potvrdu lokalnih vlasti kako bi mogla iskrcati putnike.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više