Broj zaraženih koronavirusom u SAD-u prešao 7 milijuna

Foto: EPA

BROJ zaraženih koronavirusom u SAD-u premašio je jučer sedam milijuna, što je više od 20 posto ukupnog broja zaraženih na svijetu, dok je u rujnu rast broja zaraženih bio najveći na američkom Srednjem zapadu.

Broj umrlih s koronavirusom u SAD-u premašio je 200 tisuća

Prije nekoliko dana broj umrlih s koronavirusom u SAD-u premašio je 200 tisuća. Svakog dana u toj zemlji s koronavirusom umire više od 700 osoba. Najviše je slučajeva zaraze u Kaliforniji, više od 800 tisuća, potom u Teksasu, Floridi te New Yorku.

Države Srednjeg zapada, izuzev Ohija, zabilježile su više slučajeva u posljednja četiri tjedna nego u prethodnom razdoblju, a najveći je porast bio u Sjevernoj i Južnoj Dakoti.

Prema analizi Reutersa, stopa rasta potvrđenih slučajeva porasla je u više od pola od 50 američkih saveznih država ovog mjeseca. U deset je država zabilježen rekordan broj dnevno zaraženih u rujnu.

Trenutno SAD bilježi prosječno 40 tisuća novih slučajeva dnevno

Prošlog je tjedna porastao broj novozaraženih, nakon što je padao osam tjedana za redom. Stručnjaci vjeruju da je do porasta došlo zbog otvaranja škola i sveučilišta te zbog okupljanja za Dan rada.

Trenutno SAD bilježi prosječno 40 tisuća novih slučajeva dnevno, a glavni stručnjak za zarazne bolesti administracije SAD-a dr. Anthony Fauci kazao je kako bi volio vidjeti pad te brojke ispod 10 tisuća do početka sezone gripe u listopadu.

Pročitajte više