Bulj preuzeo Sinj i odmah dogovorio suradnju s Vukom Vukovićem

Foto: Grad Sinj

MIRO BULJ preuzeo je danas upravljanje u Sinju, a jedan od prvih poteza mu je suradnja s Vukom Vukovićem i dogovor oko aplikacije u kojoj će svi moći vidjeti na što se troše novci građana.

 

"Moj prvi potez je bio razgovor s Vukovićem da riješimo transparentnost grada. Očekujemo da hitno krenemo sa što boljim pripremama za sve projekte koji nas čekaju, a gradska uprava mora biti transparentna", poručio je Bulj nakon sastanka.

"Razgovarali smo o uvođenju aplikacije putem koje će svi troškovi grada biti dostupni javnosti, i građanima i novinarima, od malih stvari poput ručkova i putovanja do velikih javnih nabava, projekata, plaća zaposlenika i slično. Sinj će biti među prvim gradovima koji će uvesti tako nešto... Cilj je da s takvom transparentnošću Grad Sinj dosegne veću razinu otvorenosti prema svojim građanima i da pokaže da nema što skrivati. Aplikacija je jedan od najefikasnijih boraca protiv korupcije. Kad građani znaju što se događa u gradu, smanjena je mogućnost da se mulja kroz proračun", komentirao je Vuković i otkrio da bi sve trebalo proraditi kroz dva do tri mjeseca.

Pročitajte više