Buna u Splitu: Blokirao cestu za Lovrinac jer je Kerum zaboravio obećanje

ANTE ŠUŠNJAR, invalid Domovinskog rata, blokirao je danas sjevernu prilaznu cestu splitskom gradskom groblju Lovrinac. Stigla je i policija, no samo je napravila zapisnik. Antine betonske zapreke ostale su na cesti, prometnim znakovima označio ih je i Cestar. Stajat će i dalje, sve dok Anti ne naprave prilazni put do njegova petoetažnog stambenog objekta od 1.800 kvadrata, jer bez toga ne može dobiti ovjeren glavni projekt.

"Jadno je ovo, da se moram vraćati u '91."

Problem traje već desetak godina. Ante je sklopio nagodbu s Gradom, koji se obvezao do sredine prošle godine napraviti prilazni put. Ništa od toga unatoč obećanjima.

"Kerum mi je kazao da će to biti napravljeno, isto je rekao i zamjenik Jure Šundov. No ništa od toga. Moram pohvaliti gradonačelnikova savjetnika Tomislava Gruicu. On se silno založio da riješi moj problem. I jutros je bio kod mene, čuo sam da je Šundov organizirao hitan sastanak u Gradu. Jadno je ovo sve skupa, da ja moram silom utjerivati ono na što imam zakonsko pravo. Moram se vraćati u '91. Ovo je strašno", žali se Ante Šušnjar.

Pročitajte više