Bura otežava promet autocestom A1 od Svetog Roka do Zadra2

PREMA izvješću HAK-a u 13 sati, na većini prometnica promet je pojačan u oba smjera, a jaka bura otežava prometovanje vozila autocestom A1.

Na autocesti A1 Zagreb-Split kroz tunele Mala Kapela i Sveti Rok prometuje se dvosmjerno. Pred tunelom Sveti Rok kolona vozila u smjeru unutrašnjosti duga je oko 3 kilometra dok u smjeru mora nema kolone.

Jak vjetar otežava promet na autocesti A1 Zagreb-Split na dionici od tunela Sveti Rok do čvora Zadar2 i brzina je ograničena na 40 km/h.

Na naplati Lučko na izlazu nema dužih čekanja. Na Riječkoj obilaznici zbog velike gustoće prometa prometuje se otežano od čvora Diračje do čvora Orehovica. Na Dubrovačkom primorju sve su prometnice otvorene i prometuje se bez poteškoća.

Gužve i zastoji mogući su u Istri i na Jadranskoj magistrali u blizini većih turističkih gradova i mjesta, a posebice na dionicama Bakar-Šmrika, Split-Omiš i Dupci-Makarska. Vozači se mole za strpljenje.

Gust promet i na graničnim prijelazima te u trajektnim pristaništima

Na graničnim prijelazima Bregana, Plovanija, Pasjak i Županja povremeno je pojačan ulaz osobnih vozila, na graničnom prijelazu Slavonski Brod izlaz, a na graničnim prijelazima Kaštel i Stara Gradiška promet je pojačan u oba smjera. Teretni promet pojačan je na graničnom prijelazu Macelj u oba smjera, na graničnom prijelazu Županja na ulasku, a na graničnom prijelazu Stara Gradiška na izlazu iz zemlje.

U trajektnim lukama prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima pojačan je promet, no trajekti plove prema redu plovidbe.  

Jutros u sudaru na ulazu u Malu Kapelu osmero ozlijeđenih

Jutros su se oko 5.10 sati, na samom ulazu u tunel Mala Kapela, na autocesti A1 Zagreb-Split, sudarili kombi vozilo talijanskih registracijskih oznaka i osobni automobil hrvatskih registracijskih oznaka, izvijestila je PU karlovačka.

Prema prvim informacijama, od osmero ozlijeđenih u nesreći, nitko nije u životnoj opasnosti.  ugrožen.  Pretpostavlja se kako je talijanski vozač kombija najvjerojatnije zaspao za volanom i prešao u lijevu prometnu traku kojom je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil.

Zbog prometne nesreće je tunel Mala Kapela bio jutros zatvoren za promet od 5.40 do 6.22 sati.

I.M.
Foto: HAK Webcam

Pročitajte više