Bura uništava Dalmaciju, gori crveni alarm. Evo što nas sve još čeka

Foto: Čitatelji Indexa, meteoalarm

NAJJAČA bura u ovom stoljeću od sinoć puše u Dalmaciji. Tijekom noći bura je u Splitu puhala rekordnom brzinom.

Ako ste na sigurnom, šaljite nam svoje fotografije i snimke na desk@index.hr ili u inbox naše Facebook stranice.

Za cijelu jadransku obalu upaljen je crveni meteoalarm.

Snažna i olujna bura nastavit će se i tijekom vikenda, kaže prognoza HRT-a.

>> FOTO U Splitu puše najjača bura u ovom stoljeću

Subota - vjetrovita, hladna...

U subotu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti pretežno sunčano i vjetrovito. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak. Jutro hladno uz temperaturu između -6 i -3 °C, a najviša dnevna temperatura samo oko 1 °C.

Podjednako će biti i u središnjoj Hrvatskoj, ujutro uz najnižu temperaturu između -5 i -3 °C, a najvišu dnevnu od 1 do 3 °C. Uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, bez obzira na pretežno sunčano vrijeme, osjećaj hladnoće bit će pojačan.

Još će hladnije biti u gorskoj Hrvatskoj, uz jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak te temperaturu ujutro oko -6 °C, danju oko -1 °C. Jake i olujne bure, na udare i orkanske bit će na sjevernom Jadranu, uz valovito i jače valovito more. Prevladavat će sunčano uz hladno jutro, te najvišu temperaturu od 3 do 5 °C.

Sunčano uz jaku i olujnu buru s orkanskim udarima bit će i u Dalmaciji. Nakon hladnog jutra, dnevna temperatura bit će u unutrašnjosti oko 0 °C, uz obalu i na otocima od 3 do 5 °C, ali će se činiti hladnije zbog jakog vjetra. More valovito i jače valovito, prema otvorenom moguće i uzburkano.

Na jugu Hrvatske također vjetrovito, uz jaku i olujnu buru, te osjetno hladnije nego do petka, premda pretežno sunčano, ujutro još ponegdje uz umjerenu naoblaku.

U nedjelju relativno hladno, većinom na Jadranu i vjetrovito, a od ponedjeljka mirnije i toplije...

U nedjelju te početkom sljedećeg tjedna na kopnu pretežno sunčano, prema srijedi uz više oblaka. Vjetar će u nedjelju oslabjeti. Jutra će biti hladna, osobito u nedjelju i ponedjeljak, a dnevna temperatura postupno će rasti.

Na Jadranu će jaka i olujna bura puhati i u pretežno sunčanu i još relativno hladnu nedjelju. U ponedjeljak će bura oslabjeti i postupno okrenuti na sjeverozapadnjak, kojeg će biti i u utorak. U srijedu će bura ponovno pojačati. Pritom će u ponedjeljak još prevladavati sunčano, a u utorak i srijedu malo oblačnije te postupno toplije, piše HRT.

Pročitajte više