Bush razgovarao s Gašparevičem i Dzurindom

Američki predsjednik George W. Bush je u četvrtak počeo posjet Bratislavi, posljednjoj etapi europske turneje, sastankom sa slovačkim domaćinom Ivanom Gašparevičem.

Dvojica dužnosnika sastala su se u pratnji supruga i američke države tajnice Condoleezze Rice te slovačkog ministra vanjskih poslova Eduarda Kukana u sjedištu slovačkog predsjednika u centru grada.

Nakon razgovora s Gašparevičem, Bush se sastao i sa slovačkim premijerom Mikulasom Dzurindom čiju je politiku pohvalio jer je slovačka vlada pružala snažnu potporu SAD-u tijekom rata u Iraku.

Bush je, osvrćući se na situaciju u Iranu, nakon razgovora s Dzurindom izrazio nadu da će se pronaći diplomatsko rješenje za krizu s Iranom sada kada su SAD i Europa "na istoj strani u tom pitanju".

"Nadam se da ćemo biti u stanju naći diplomatsko rješenje", rekao je Bush novinarima nakon razgovora sa slovačkim premijerom.

Bush će se tijekom dana obratiti Slovacima u centru garda a poslije podne će razgovarati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

(Hina) xbis ydgk

Pročitajte više