Bush zabranjuje homoseksualcima dolazak na proslavu Uskrsa

BUSHEVA administracija je na svoju podužu listu kontroverznih odluka dodala još jednu. Naime, neki konzervativci iz Bijele kuće žele zabraniti homoseksualcima dolazak na tradicionalni Uskršnji bal u organizaciji Bijele kuće, javlja ugledni britanski Guardian.

Naime, nekoliko stotina roditelja deklariranih kao homoseksualci i lezbiljke možda neće dobiti priliku prisustvovati Uskršnjem balu koji se tradicionalno održava na travnjaku predsjedničkog doma u Washingtonu.

Razlog je taj da neki političari smatraju kako bi svojom nazočnošću isti mogli "uništiti" i ispolitizirati tu američku povijesnu proslavu staru 130 godina, što je u američkim pojmovima zaista impresivna tradicija.

"Ovaj događaj upriličen je kako bi se proslavio Uskrs te kako bi se obiteljima pružila ugodna zabava." - odgovorio je Bushev glasnogovornik Scott McClellan na pitanje zašto će obiteljima čiji su članovi homoseksualci biti zabranjem pristup proslavi.

Dok Bush poziva konzervativce da podrže nastojanja da se brakovi zabrane federalnim zakonom, prva dama SAD-a Laura Bush, a koja je ujedno i domaćica ove proslave, ima nešto liberalnije poglede na istospolnu ljubav.

Colleen Gillespie, profesorica na sveučilištu u New Yorku, za Guardian je izjavila kako je smiješno da ljudi govore kako homoseksualci žele ispolitizirati taj događaj.

"Proslavi smo namjeravali prisustvovati tako da Amerikanci diljem zemlje mogu upoznati naše obitelji, a ne samo slušati o nama u govorima političara." - dodala je Gillespie naglasivši kako se čini da jedino ekstremna desnica ne može zamisliti da homoseksualci mogu funkcionirati i kao obitelj. Također je dodala i kako je to lijep događaj, kojeg bi njihova djeca pamtila do kraja života.

B.S.

Pročitajte više