Čačić: Hrvatska je dotakla dno, spašava je samo nova Vlada

PREDSJEDNIK HNS-a Radimir Čačić kaže da je Hrvatska dotakla dno te da nas od daljnje stagnacije neće spasiti niti sezonsko zapošljavanje.

MMF je jučer smanjio prognozu rasta realnog bruto domaćeg proizvoda na 1,3 posto, dok su prije samo šest mjeseci prognozirali 1,6 posto. To znači kako MMF ne vidi baš pozitivne pomake o kojima svakoga dana uporno priča premijerka Jadranka Kosor.

Nitko ne vjeruje premijerkinoj priči o novim radnim mjestima

Čačić je rekao kako danas ne postoji nitko u Hrvatskoj tko bi mogao "i pomisliti da su istinite premijerkine izjave o 150 tisuća novih radnih mjesta u ovoj godini". Kaže kako je MMF potvrdio da će doći do dodatnog smanjenja broja radnih mjesta te da to pokazuju i sve stručne analize.

"Ovogodišnji ožujak u korelaciji s prošlogodišnjim je 3,6 posto lošiji i mi i dalje imamo relativan pad i tako ćemo ovu godinu i završiti", izrekao je svoje crne prognoze Čačić te dodao kako je jedino rješenje za Hrvatsku novi početak "i nova Vlada  s novom snagom, sposobnošću i optimizmom".

Porezno rasteretiti rad

U vađenju Hrvatske iz ponora u kojem se našla smatra kako je ključna stvar porezno rasteretiti rad da bi bio konkurentniji, a dodaje kako se to ne postiže povećanjem tereta na rad.

Pročitajte više