Čačić: Mogao bih biti ministar, poznajem materiju. Ali to ipak ne želim

NA HRT-u je gostovao Radimir Čačić.

Na pitanje hoće li uskoro doći do rekonstrukcije vlade Radimir Čačić (Reformisti) rekao je da je to teško zvati rekonstrukcijom vlade. Smatra da je to iznuđeni potez.

"Sama činjenica da je Darko Horvat uhićen ga potpuno eliminira da bude i dalje u vladi. Nadamo se da će novi ministar biti sposoban odgovoriti na novi izazov", rekao je.

"Bez obzira što je premijer uspio da se za godinu dana produlji rok za iskorištenje sredstava namijenjenih potresu u Zagrebu, to je pet milijardi, ogroman novac. Ako bude kvalitetan kandidat, glasat ćemo, a ako se priča proširi na bilo koga dalje u vladi, to nije više pojedinačni slučaj, nije eksces, mi nažalost nećemo moći podržati takvu vladu", rekao je Čačić.

"Banožića sam javno kritizirao jer nije odgovorio na kompleksni odnos vlade i predsjednika RH, ali to nije sada tema", rekao je.

Čačić vjeruje da bi mogao biti ministar jer poznaje materiju i smatra da to može odraditi svaki kvalitetan menadžer, no u ovom trenutku on ne želi biti previše blizu "ove politike".

Pročitajte više