Čačić nakon isprike povukao tužbu protiv Pilsela

Čelnik HNSa Radimir Čačić povukao je danas tužbu protiv kolumnista Novog lista Drage Pilsela koji se na sudu ispričao Čačiću što ga je javno nazvao prevarantom i nemoralnom osobom jer mu kao jedan od suvlasnika ugašenog časopisa "Tjednik" nije isplatio honorar.

Isprikom i povlačenjem tužbe završena je parnica koju je na zagrebačkom Općinskom sudu pokrenuo Čačić, tražeći od Pilsela 60 tisuća kuna za duševne boli.

Njihov "obračun" započeo je krajem listopada 2000. kada je Pilsel, tada potpredsjednik Hrvatskog novinarskog društva, bivšem ministru javnih radova, obnove i graditeljstva uputio pismo u kojem ga poziva da mu isplati 8.000 kuna honorara. Novac mu nije uplaćen, pa je Pilsel početkom studenoga 2000. u HTV-ovoj emisiji "TV interview - misli 21. stoljeća" nazvao Čačića prevarantom i nemoralnom osobom.

Ispričavši se danas Čačiću pred općinskom sutkinjom Sanjom Đanović-Šimatović, Pilsel je rekao da je takvu izjavu dao jer je bio u "preuzbuđenom stanju", prouzrokovanim time što mu "Tjednik" nije podmirio dugovanja. Kazao je da je pretjerao u svojoj izjavi, koju povlači, te da je sam kriv što na vrijeme i na adekvatan način nije tražio zaštitu svojih prava.

(Hina) xam yso

Pročitajte više