Čačić: Plan supervlade Jadranke Kosor je ostvariv, ali za 200 godina

"PREMA onom što smo čuli od Jadranke Kosor na predstavljanju nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu on bi se zaista i mogao ostvariti, ali za jedno 200 godina", rekao je čelnik HNS-a Radimir Čačić na konferenciji za novinare komentirajući najavu o 150 tisuća novozaposlenih u 2011. godini. Čačić je rekao kako mu je osobno drago da je Vlada napokon prepoznala nezaposlenost kao krucijalni problem, ali njihova obećanja totalno su neutemeljena.

> Kosor na Vladi: Riješit ćemo problem nezaposlenosti, Hrvati će čuvati ovce!

"Bit ćemo mi sretni i presretni ako ne dođe do daljnjeg gubitka radnih mjesta, a kamoli da oni  zaposle novih 150 tisuća Hrvata", rekao je Čačić podsjetivši prisutne da je program 200 tisuća zaposlenih bio glavni moto HNS-ove parlamentarne kampanje prije deset godina. Tada je HNS, podsjetio je Čačić trpio teške kritike jer u četverogodišnjem mandatu to obećanje nije realizirano.

"Ova supervlada bi sad trebala u godinu dana zaposlit njih 150 tisuća, ali ovdje imamo problem da premijerka ništa ne razumije", rekao je Čačić dodajući da obično oni koji ne razumiju onda i ne govore. Od najavljenih investicija Čačić je rekao da ih se u ovoj godini neće ostvariti ni pet posto.

Pročitajte više