Capak komentirao izbore i ponašanje u stožerima: Korona je među nama

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

GLAVNI državni epidemiolog Krunoslav Capak za RTL je komentirao izbore i ponašanje u stožerima.

"Ja sam pratio cijeli dan izbore. Mogu dati najviše ocjene držanju epidemioloških mjera. Ovo što sam kratko vidio uz stožere, rekao bih da se moraju malo popraviti. Korona je među nama i trebamo se držati mjera", kazao je.

"Ne zna korona za godište, ne zna za vrijeme. Pokazalo se da korona ne zna koliko je sati, strašno je važno da se držimo mjera", dodao je.

Vezano za glasanje zaraženih u samoizolaciji, kazao je da je bilo više od 500 zahtjeva ljudi koji su samoizolaciji i od oko 50 osoba koji su zaraženi.

"Nismo pogriješili"

Što se tiče odluke da se sada ide na izbore, kazao je: "Ovo je izborna godina. Jesen je vezana uz puno nepoznanica. Politika je pitala epidemiologe. Ja mislim da nismo pogriješili. A najmanje smo pogriješili uz to da bi ugrožavali zdravlje ljudi."

Capak tvrdi i da se ne krije broj zaraženih. "Mi smo zdravstveni stručnjaci. Mi nikad ne bi ugrozili profesionalni integritet da smanjimo brojke. Brojke su takve kakve jesu. Korona je pokazala žestinu, iako smo mislili da će nam dati malo pauze. Ja se nadam da se situacija neće pogoršati nego dapače", rekao je Capak i dodao: "Mi predviđamo da više nećemo ići u karantene, nego da ćemo brzo reagirati na sve."

Pročitajte više