Ceca ponovno pod istragom zbog prodaje igrača

DOKUMENTACIJA o prodaji nogometaša Obilića Vladica Ćurćić i Seada Selakovića ruskom klubu Alania i Dragana Šaraca austrijskom klubu Austria nalazi se u beogradskom Okružnom sudu povodom istrage protiv Svetlane Cece Ražnatović, nekadašnje direktorice ovog beogradskog kluba.

"Sumnja se da je Vukumanović, prema službenim podacima, ustupljen francuskom klubu bez obeštećenja u srpnju 1998. godine, a da je stvarno prodan za više milijuna maraka. I za Jelenkovića se sumnja da je službeno dat bugarskom klubu bez obeštećenja, a da je u stvari prodan", piše Blic.

Tužiteljstvo tereti pjevačicu da je kao vlasnica nogometnog kluba od prodaje 15 nogometaša stranim klubovima u vremenskom razdoblju od 1998. do 1. ožujka 2003. godine nezakonito prisvojila 22,529.000 tadašnjih njemačkih maraka i 480.000 američkih dolara, za koliko je i oštetila klub.

Trošila na osobne potrebe

Njezina sestra Lidija Veličković osumnjičena je da joj je pomagala u ilegalnim transakcijama koje su se sastojale od prodaje igrača klubovima, dok se u knjigama prikazivalo da su igrači prodavani bez obeštećenja za Obilić.

Dio novca od prodaje, udovica Željka Ražnatovića Arkana je, kako se sumnja, prikazivala i kao osobna ulaganja u klub, a dio je trošila na osobne potrebe.

Početkom mjeseca sudu je dostavljena dokumentacija o prodaji igrača klubovima u Turskoj, Francuskoj i Bugarskoj. Od zahtjeva tužiteljstva jedino se čeka dokumentacija iz grčkog Arisa o kupovini igrača Miroslava Savića.

Tužiteljstvo može podignuti optužnicu ili može odustati, a ima i opciju tražiti novu dopunu istrage. Istraga je bila završena prošle godine, ali je nakon šest mjeseci tužiteljstvo odlučilo po treći put predložiti sudu dopunu istrage protiv Ražnatović. Tada su zahtijevali da se nabavi dokumentacija o prodaji pojedinih nogometaša Obilića Francuskoj, Rusiji, Austriji, Turskoj i Grčkoj.

Pročitajte više